Postup přípravy receptu Bomba Malakov jinak:
Mandle vsypeme do studené vody, necháme přejít varem, oloupeme a slabě opražíme na oleji.
Připravíme si krém. V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, nalijeme ho do zbývajícího horkého mléka a za stálého míchání uvaříme hladký pudink. Sejmeme jej z plotýnky, za občasného zamíchání necháme vychladit, potom jej vložíme do šlehače. Po kouskách do něj zašleháváme změklé máslo a kakao podle barvy a ušleháme lehký krém.
Formu na bombu nebo na dort pečlivě vyložíme alobalem, vystříkáme částí krému a necháme jej v chladu ztuhnout.
Mléko svaříme se lžící cukru a po vychladnutí smícháme s rumem, v této směsi namáčíme piškoty a vkládáme je do formy střídavě s vrstvami krému a mandlí. Horní vrstva je z krému.
Bombu Malakov necháme v chladnu ztuhnout, nejlépe přes noc, před podáváním ji vyklopíme na rovnou mísu, nastříkáme šlehačku, do níž jsme při došlehávání přidali lžičku moučkového a vanilkového cukru. Malakov ozdobíme hoblinkami z čokolády (nastrouháme je škrabkou na brambory), popřípadě ještě červeným kompotovaným ovocem.