Postup přípravy receptu Boršč anita vranov :
Na každý boršč, a tento zvláště, je potřeba velké množství surovin. Jeho příprava je dost pracná, takže se vyplatí připravit alespoň pět litrů této vydatné polévky. Nikdy ho totiž není dost a nejvíce chutná až v době, kdy se dojídají poslední kapky.
Základem boršče je dobrý masový vývar, na který použijeme uzené maso s kostmi (např. uzená žebra) a kousek hovězího masa (přední, zadní). Můžeme použít i kousek drůbežího či vepřového masa. Maso vložíme do studené vody, osolíme a pomalu vaříme asi 3 hodiny. Jakmile je vývar hotov, maso z vývaru vyjmeme a dáme stranou. Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky. Na pánvi zpěníme cibulku na másle a přidáme mletou papriku, zamícháme. Přidáme jíšku, kečup a rajský protlak, kysané zelí a zalijeme vývarem. Dále přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše dobře povaříme. Na závěr vsypeme oloupanou a na hrubém struhadle nakrájenou čerstvou červenou řepu (v nouzi lze použít i nakládanou), na kostičky nakrájené maso, přilijeme smetanu a okořeníme Podravkou, Tabascem a polévkovým kořením Magi. Boršč podáváme jako samostatné jídlo, pro velké hladovce můžeme přiložit i pár krajíců čerstvého chleba.