Vložil: | Misala |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Boršč bez zelí:
300 g hovězího masa
| 200 g slaniny
| 2 mrkve
| kousek celeru
| 1 cibule
| 2 brambory
| malý rajský protlak
| 200 g okapané sterilované řepy
| 1 masox
| sůl
| bobkový list
| nové koření
| celý pepř
| cukr
| kysaná smetana
| hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu Boršč bez zelí:
Hovězí maso a slaninu pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě.
Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, brambory a cibuli.
Zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě, přidejte rajčatový protlak a vařte, až zelenina i maso bude měkké.
Pak přidejte řepu pokrájenou na kostičky či proužky, masox a bobkový list. Vařte asi 5 minut a dochuťte. Pak ještě nechte přejít varem.
Před podáváním ozdobte každý talíř s borščem kysanou smetanou.
Fotky receptu Boršč bez zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!