Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Boršč z tofu:
200 g tofu
| 2 lžíce sojové omáčky
| 200 g čerstvé zeleniny (směs celeru, mrkve, zelí, rajčat, kapusty atd.)
| 1 velká cibule
| 100 g kvašené červené řepy
| 150 g oloupaných brambor
| 1,2 l vody
| 40 g oleje
| 1 bobokový list
| 1/2 lžičky mletého pepře
| ocet
| sůl
| sekaná celerová nať
| 100 g (sojového) mléka
Postup přípravy receptu Boršč z tofu:
Na polovině oleje osmahneme dozlatova nakrájenou cibulku. Přidáme asi 100 g tofu na kostičky zakápnuté sojovkou. Nakonec přidáme 100 ml šťávy z kvašené nebo naložené řepy a vše krátce povaříme. V této marinádě necháme tofu vychladnout. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a kolečka, zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, řepu a koření a vše uvaříme hodně do měkka. Nakonec přidáme tofu s marinádou, krátce povaříme, přidáme celerovou nať a ochutíme solí a octem. Na talířích zdobíme "smetanou" bez cholesterolu: 100 ml mléka nebo vlažné vody dáme do mixéru, prudce mixujeme a po kouscích vhazujeme zbylé tofu. Když směs zhoustne, je smetana hotová. Polévku polijeme smetanou až na talířích, nevaříme.
Fotky receptu Boršč z tofu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!