Použité suroviny receptu Borůvkový bleskový koláč:
1 l borůvek
| tuk na vymazání
| trocha hrubé mouky
| těsto
| 1 prdop
| 1 vejce
| 500 ml polohr. mouky
| 1,5-2 dl mléka
| 250 ml cukru krupice
| 1 vanilk. cukr
Postup přípravy receptu Borůvkový bleskový koláč:
Z mouky, cukru a měkkého másla připravíme drobenku. Necelý hrníček odebereme a k této menší části vmícháme vanilkový cukr.
Ke zbylé drobence přidáme prášek do pečiva, vajíčko a mléko tak, aby vzniklo hladké těsto. Ani husté, ani řídké, tak akorát. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe borůvkami a dáme na 10 minut do trouby na 180°C.
Potom plech vyndáme, posypeme vanilkovou drobenkou a dopékáme asi 15 až 20 minut.
Fotky receptu Borůvkový bleskový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!