Postup přípravy receptu Borůvkový dortík s mandlemi:
1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak velmi zlehka vmícháme prosetou mouku a těsto ihned vlijeme do tukem důkladně vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Vložíme to trouby a pečeme při 180° c asi 15 až 20 minut.
2. Upečený korpus lehce poprášíme moukou a mírně zchladlý převrátíme na kovovou mřížku, kde jej necháme vychladnout. Vychladlý vodorovně rozkrojíme na dva díly. Spodní potřeme džemem a slepíme k sobě.
3. Vyšleháme šlehačku, přidáme moučkový cukr a jogurt a pak krém zpevníme ztužovaček. Polovinu borůvek rozmačkáme vidličkou a vmícháme do nich želatinu rozpuštěnou v trošce teplé vody. Přidáme celé borůvky a podle chuti přisladíme.
4. Korpus vložíme na dnou rozvírací dortové formy a navrstvíme na něj všechnu připravenou šlehačku. Povrch uhladíme a lžící na něj naneseme borůvkovou kaši. Hotový dort necháme vychladit. Pak jej vyndáme z formy, po obvodu obalíme v pražených mandlích a rozkrájíme.
Fotky receptu Borůvkový dortík s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!