Použité suroviny receptu Borůvkový grahamový koláč:
1/2 hrnku třtinový cukr
| 2,5 lžičky voda
| 150 g grahamové sušenky
| 3 lžíce javorový sirup
| 2 lžíce sezamová pasta tahini
| 1 lžička skořice
| 2 lžíce studená voda
| 750 g čerstvé nebo mražené borůvky
| 1/2 ks citron
| 2 lžíce kukuřičný škrob
Postup přípravy receptu Borůvkový grahamový koláč:
Rozdrtíme grahamové sušenky. Přidáme zbývající ingredience a dobře promícháme.
Těsto vtěsnáme do formy a pečeme do mírného zhnědnutí v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut.
Borůvky zahřejeme až k varu. Zvolna vaříme asi 10 min. Přidáme cukr, šťávu z citronu a skořici a vaříme další 2 minuty. Škrob dobře rozmícháme s vodou a za stálého míchání vlijeme k borůvkám. Borůvky provaříme další minutu. Sejmeme z plotny a zchladíme. Rozetřeme na korpus. Před servírováním necháme borůvkový grahamový koláč asi 2 hodiny v ledničce vychladit.
Borůvkový grahamový koláč nakrájíme a můžeme podávat.
Fotky receptu Borůvkový grahamový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!