Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 15.05. 2021
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Borůvkový koláč s citrónovou polevou

fotka Borůvkový koláč s citrónovou polevou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Borůvkový koláč s citrónovou polevou:

Těsto:  | 200 g hladké mouky  | 1 kávová lžička prášku do pečiva  | 100 g másla  | 75 g cukru  | 1 vejce  | Náplň:  | 100 g borůvek  | 4 lžíce strouhanky  | 100 g zakysané smetany  | 75 g cukru  | 2 vejce  | dle chuti: citrónová kůra

Postup přípravy receptu Borůvkový koláč s citrónovou polevou:

Mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme k ní změklé máslo, cukr a vejce a rukama uhněteme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu nejméně hodinu odpočinout. Zatím si vymastíme formu (rozpočet je na kulatou koláčovou formu o průměru 26 cm), propláchneme borůvky a necháme je okapat. Můžeme použít také zmražené borůvky (samozřejmě je před použitím alespoň trochu rozmrazíme!). Po odležení vyválíme těsto na pomoučeném válu - měl by nám vzniknout plát zhruba odpovídající tvaru a velikosti formy. Tímto plátem formu vyložíme, těsto přitiskneme na dno i okraje a přes ostřejší kraj koláčové formy přebytečné těsto oddělíme. Můžeme z něj vyválet tenkou placičku a dát ji na dno formy. Těsto ve formě potom posypeme strouhanou houskou a na ni navršíme připravené borůvky (1-2 lžíce borůvek necháme stranou). Zakysanou smetanu rozšleháme s cukrem, vejci a citrónovou kůrou a potřeme jí koláč. V troubě předehřáté na 200 stupňů ho pečeme asi 15 minut. Potom přidáme na koláč odložené borůvky a asi ještě 15 minut dopékáme. Když koláč vychladne, poprášíme ho moučkovým cukrem. Pro slavnostnější příležitosti ho můžeme ozdobit i kopečkem šlehačky.



Fotky receptu Borůvkový koláč s citrónovou polevou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Borůvkový koláč s citrónovou polevou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !