Použité suroviny receptu Borůvkový koláč s vanilkovým krémem:
250 g hl. mouky
| 1 špetka kypřícího prášku
| 1 celé vejce
| 100 g cukru
| 125 g másla
| 1 špetka soli
| 1 vanilkový pudink
| 1/2 litru mléka
| 2 dcl smetany
| dle chuti: borůvky
Postup přípravy receptu Borůvkový koláč s vanilkovým krémem:
Smícháme mouku, kypřící prášek, vejce, cukr, sůl a máslo a vypracujeme těsto. Zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout v lednici. Do formy vložíme vyválené těsto, propícháme vidličkou a pečeme na 200 st. přibližně 20 minut. Pudink uvaříme dle návodu a přidáme ještě navíc 200 dcl smetany (dávám trvanlivou v krabičce). Uvařený pudink se smetanou vlijeme na upečený koláč. Poklademe ovocem a necháme vychladnou. Poté polijeme želatinou.
Fotky receptu Borůvkový koláč s vanilkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!