Postup přípravy receptu Bosáky s uzeným masem :
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme, scedíme z nich vodu a přidáme mouku, sůl, vejce promícháme a necháme odpočinout. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme na kostky nakrájené uzené maso a zelí. Při nízké teplotě prohřejeme a občas promícháme. Do vařící osolené vody vykrojíme z těsta lžící nok, který uvaříme na zkoušku, zda se nerozvaří. Pokud je však v pořádku pokračujeme ve vaření knedlíků. Pokud se nok rozvařil, přidáme do těsta ještě trochu hladké mouky a opět vyzkoušíme. Během vaření noky občas zamícháme. Uvařené knedlíky vybereme cedníkem, překrojíme a přendáme do směsi masa se zelím. Dle potřeby můžeme ještě přidat sádlo, aby se knedlíky nespojovaly.