2,5 kg mořských i sladkovodních ryb (i krabů a mušlí)
| 2 cibule
| 4 stroužky česneku
| 3 rajčata
| 1/2 kedlubny
| 4 semínka fenyklu
| 1 bobkový list
| 1 lžička strouhané pomerančové kůry
| 1 snítka saturejky a tymiánu
| půl lžičky šafránu
| 1 dl olivového oleje
| 1 dl bílého vína
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Bouillabaise:
Ryby vaříme 5 minut ve vroucí vodě. Přidáme na oleji orestovanou zeleninu s rozdrceným česnekem a veškeré koření i s vínem.
Pak plamen ztlumíme a zvolna vaříme dalších 15 minut.
Ryby vyjmeme a polévku propasírujeme. Obrané maso buď vrátíme do polévky, nebo je podáváme k vývaru zvlášť ochucené česnekovou majonézou.
Fotky receptu Bouillabaise:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!