Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bouillabaisse:
400-500 g ryb (mořský jazyk, treska, kamenáč, mořský úhoř)
| 1 malého humra
| 60 g krabího masa
| 1/2 cibule
| 2 dcl bílého vína
| 2 lžíce oleje
| 1 rajče
| 2 stroužky česneku
| 1 bobkový list
| 1 hřebíček
| pepř
| špetka šafránu
| sůl
| 1/2 l vody
| 4 plátky málé bílé veky
Postup přípravy receptu Bouillabaisse:
Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky. Do hrnce vložíme drobně pokrájenou cibuli, utřený česnek, spařené, oloupané a na čtvrtky pokrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené maso, zalijeme je vínem a vařící vodou a na prudkém ohni vaříme čtvrt hodiny. Plátky bílé veky pokrájíme na nudličky, opečeme je nasucho na pánvičce, rozdělíme na talíře, na ně položíme obrané, vykostěné a pokrájené ryby (humří a krabí) maso a zalijeme procezenou vařící polévkou. Hned podáváme.
Fotky receptu Bouillabaisse:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!