Postup přípravy receptu Božíhodová husa s nádivkou :
1. Nadrobno posekáme křižaly a ananas. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše smícháme s majoránkou, pokapeme portským a nádivku dáme na 12 hodin odležet.
2. Husu omyjeme a osušíme, osolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou a uzavřeme. Vložíme do pekáče hřbetem nahoru, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme v troubě 30 min. při 200 °C.
3. Husu obrátíme, propíchneme vidličkou a pečeme pod pokličkou asi 2 hod., podle potřeby podléváme. Nakonec ji odkryjeme a opékáme ještě 30 min. při 250 °C nejprve na zádech a pak na prsou.
4. Husu vyjmeme a naporcujeme. Šťávu přecedíme, zředíme vodou, povaříme a přisolíme.