Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Božský strouhaný koláč

fotka Božský strouhaný koláč
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Božský strouhaný koláč:

náplň:  |  rybíz  |  jablka  |  poleva:  | 6 lžic vody  | 3 lžíce kakaa  | 240 g 100% tuku  | 3 lžíce solamylu  | 240 g cukru moučka  |  těsto:  | 400 g hl. mouky  | 1 žloutek  | 250 g másla nebo rostl. tuku  | 1 prášek do pečiva  | 1 lžíce kakaa  | 3 lžíce mléka

Postup přípravy receptu Božský strouhaný koláč:

Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí a dobře propracujeme. Dodržujeme přitom běžný postup. Potom vložíme aspoň na půl hodiny do lednice nebo do mrazáku.
Mezitím si připravíme jablka na náplň. Oloupeme je, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na osminky a potom na tenké plátečky. Použijeme tolik jablek, aby na plechu, na kterérm budeme koláč péct, vytvořily asi tak 1 - 2 cm vrstvu.
Polovinu zchlazeného těsta nastrouháme na hlubší středně velký plech a poklademe připravenými jablky. Na jablka navrstvíme opraný rybíz, zhruba ve stejné výšce jako jablka. Navrch nastrouháme zbylé těsto a dáme péct do vyhřáté trouby.
Božský strouhaný koláč pečeme při 180 °C a asi 40 minut. Ale to je potřeba si pohlídat podle vlastní trouby. Upečený koláč ještě zatepla polijeme polevou.
Polevu si připravíme následovně: Ve vodní lázni rozpustíme tuk s cukrem, vlijeme vodu smíchanou se solamylem a kakaem. Vše mícháme, až se spojí a zhoustne. Můžeme použít i jinak připravenou čokoládovou polevu, jak jsme zvyklí. Jen by měla být dost sladká, protože těsto i náplň je bez cukru. A to je právě na koláči to nejlepší, ta sladká chuť čokolády ve spojení s kyselým rybízem.


Fotky receptu Božský strouhaný koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Božský strouhaný koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !