Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramboračka s židovskou jíškou:
500 g brambor
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1/2 celeru
| 1 menší cibule
| podle chuti:
| kousek kapusty, květáku, pórku a kedlubny
| hrst sušených hub
| 3 stroužky česneku
| 80 g másla
| 50 g hl. mouky
| 1/2 lžičky kmínu
| sůl
| majoránka
| 2 vejce
| 1, 5 l vody
Postup přípravy receptu Bramboračka s židovskou jíškou:
Pokud použijeme sušené houby, namočíme je.
Očistíme brambory a zeleninu, nakrájíme a nasypeme do vařící
vody. Přidáme houby i s vodou, ve které se máčely. Sůl a kmín podle chuti.
Než se uvaří do měkka, připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku.
Když je všechno měkké, přidáme do polévky utřený česnek, rozemnutou majoránku a vmícháme 1/3 připravené jíšky. Necháme mírně vařit.
Do zbylé jíšky klepneme vajíčka, osolíme a na mírném ohni necháme za stálého míchání ztuhnout.
Lžičkou vykrajujeme z jíšky nočky, zavaříme je do polévky a necháme cca 5 minut povařit.
Fotky receptu Bramboračka s židovskou jíškou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!