Postup přípravy receptu Bramborák s lososím tatarem :
Rybu omyjeme, příp. vykostíme. Poté ji nadrobno posekáme, vložíme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Jarní lahůdkovou cibulku omyjeme, očistíme a nadrobno posekáme. Spolu s pažitkou, kapary a 4 lžícemi oleje vmícháme do lososa. Tatar přiklopíme a necháme přibližně 10 min. rozležet. Brambory oloupeme a na mrkvovém struhadle s velkými oky nastrouháme. Důkladně vysušíme v utěrce, osolíme a opepříme. Cibuli nadrobno posekáme a spolu s posekanou petrželkou vmícháme do brambor. V pánví rozehřejeme 5 lžic oleje. Na něm po částech upečeme po obou stranách 12 bramboráčků o průměru 10 cm. Vždy 2 bramboráčky obložíme tatarem, dáme na sebe a přikryjeme třetím. Rozdělíme na talíře a příp. přelijeme smetanovou omáčkou s koprem.
Rada: Smetanovou omáčku připravíme ze zakysané smetany, sekaného kopru a soli s pepřem. Kromě bramboráku ze syrových brambor bývaly oblíbené i bramborové placky z vařených brambor a hrubé mouky, příp. z vejce.