250 g ve slupce vařené brambory
| 250 g hrubá mouka
| 1 prášek do pečiva
| 1 vejce
| 1 bílek
| 150 g moučka cukr
| strouhaná kůra z citronu
| špetka mleté vanilky
| 60 g máslo
| máslo na vymazání
Postup přípravy receptu Bramborová bábovka:
Žloutek utřeme s cukrem do pěny a za stálého míchání přidáme do hmoty po částech studené, jemně nastrouhané brambory, máslo, citronovou kůru a vanilku. Ze dvou bílků ušleháme sníh a vmísíme do něj mouku smíchanou s práškem do pečiva. Tuto směs potom přimícháme do těsta. Hodně tuhé těsto dáme do dobře vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme asi 45 minut.
Hotovou bramborovou bábovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Fotky receptu Bramborová bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!