Použité suroviny receptu Bramborová bábovka s karamelkami:
300 g ve slupce uvařených brambor
| 300 g hrubé mouky
| 150 g moučkového cukru
| 120 g karamelových čokoládových tyčinek (Deli, Mars, Crazy Caramel)
| 2 bílky
| 60 g změklého másla
| 1 sáček kypřícího prášku do perníku
| 0,5 dcl vaječného likéru
| 1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry
| 1 špetku soli
Postup přípravy receptu Bramborová bábovka s karamelkami:
Máslo utřeme s polovinou cukru do pěny a za stálého míchání po částech přidáme studené a jemně nastrouhané brambory, likér a citronovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Přidáme do něj zbylý cukr a mouku s práškem do perníku a tuto směs zlehka vmícháme do bramborového základu. Vzniklé tuhé těsto postupně naplníme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Proložíme ho kousky karamelových tyčinek a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Bábovku necháme důkladně vychladnout, vyklopíme ji a před podáváním pocukrujeme.
Fotky receptu Bramborová bábovka s karamelkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!