Použité suroviny receptu Bramborová musaka se sýrem:
600 g brambor
| 4 lžíce oleje
| 400 g mletého hovězího
| 2 cibule
| sůl
| pepř
| stroužek česneku
| 400 g krájených sterilovaných rajčat
| 100 ml bílého vína
| 1 lžička oregana
| 3 lžíce sekané petrželky
| trochu tuku
| 50 g másla
| 3 lžíce mouky
| 500 ml mléka
| 100 g strouhaného sýra
| muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Bramborová musaka se sýrem:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Opékáme je na 2 lžících oleje 6-8 minut. Osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupáme, nakrájíme a spolu s masem opečeme na zbytku oleje. Přidáme rajčata, přilijeme víno. Okořeníme oreganem, petrželkou, solí a pepřem. Povaříme 8-10 minut.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory a masovou směs plníme po vrstvách do vymazané nákypové formy. Máslo rozpustíme. Přidáme mouku a lehce osmažíme. Zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme vzkypět. Přidáme strouhaný sýr. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Omáčkou polijeme brambory a asi 40 minut pečeme.
Fotky receptu Bramborová musaka se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!