Použité suroviny receptu Bramborová polévka s lososem:
500 g moučných brambor
| 1 svazek polévkové zeleniny
| 750 ml rybího základu (konzerva)
| 100 ml smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 200 g uzených lososích plátků
| 3 snítky kopru
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s lososem:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
2. Rybí základ a 250 ml vody uvedeme v hrnci do varu, přidáme zeleninu a brambory a pod pokličkou při mírné teplotě asi 20 minut vaříme.
3. Polévku propasírujeme sítem či rozmixujeme. Vmícháme smetanu, sůl a pepř a uvedeme do varu.
4. Lososí plátky necháme na kuchyňském papíru okapat a nakrájíme na tenké plátky. Kopr zbavíme nečistot, omyjeme, osušíme a otrháme od stopky. Bramborovou polévku nalijeme do taliřů, rozdělíme lososí plátky a ozdobíme koprem. Podle uvážení můžeme do každého talíře přidat 1 lžíci zakysané smetany a ozdobit celerovou natí.
Tip: Rybí základ a vodu můžeme nahradit 1 l zeleninového vývaru.
Fotky receptu Bramborová polévka s lososem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!