Použité suroviny receptu Bramborová polévka s pórkem:
500 g brambor
| dle chuti: sůl
| 250 g pórku
| 1 lžička margarínu
| dle chuti: kari
| 400 ml drůbežího vývaru z kostky
| dle chuti: pepř
| dle chuti: strouhaný muškátový oříšek
| 400 g čerstvého sýra
| dle chuti: petrželka
| 4 krajíčky toastového chleba
| 150 g čerstvého bylinkového sýra
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s pórkem:
Brambory oloupeme a nahrubo nakrájíme. Uvaříme v osolené vodě. Polovinu z nich rozmixujeme na kaši.
Pórek nakrájíme na kolečka. Osmahneme na rozehřátém margarínu a poprášíme kari. Po několika minutách přilijeme vývar, uvedeme do varu a asi 20 minut vaříme. Přidáme rozmixované a na kostky pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. V horké polévce rozpustíme čerstvý sýr. Petrželku posekáme a polévku jí posypeme. Z toastového chleba vypícháme kolečka a opečeme. Poté silně pomažeme bylinovým čerstvým sýrem. Podáváme k polévce.