Postup přípravy receptu Bramborové čtverečky s kuřecím masem na paprice:
Na másle zpěníme nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, osolíme a poprášíme mletou sladkou paprikou. Orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Dusíme přibližně 1/2 hodiny. Zatím si na jemném struhadle nastrouháme oloupané brambory, k nim přidáme rozšlehaná vajíčka, nasekanou petrželku, změklé máslo, sůl a mouku. Zpracujeme v tužší těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm. Z plátu pomocí rádýlka nakrájíme čtverečky, které zaváříme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku. Na mírném plameni vaříme asi 15 minut. Omáčku dochutíme, vložíme do ní maso, prohřejeme a podáváme s bramborovými čtverečky.