Postup přípravy receptu Bramborové řízečky s petrželkou:
200 g uzeného masa vcelku vložíme do vroucí osolené vody (solíme o ohledem na vlastní slanost masa) a na mírném ohni uvaříme doměkka (cca 30 – 40 minut). 600 g stejných středně velkých brambor uvaříme ve slupce (cca 20 minut), ještě teplé oloupeme a prolisujeme na vál. Poprášíme 150 g hrubé mouky, do které jsme zamíchali 1/4 sáčku prášku do pečiva. Přidáme 1 - 3 lžičky soli, 1 vrchovatou lžičku petrželky, 1 celé vejce a zaděláme těsto. Uvařené uzené maso nakrájíme a nasekáme nadrobno a přimícháme do těsta.
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta šišku, kterou nožem rozdělíme na 6 stejných dílů. Z jednotlivých dílů tvoříme silnější placičky asi velikosti dlaně, které obalujeme v rozšlehaném (a mírně osoleném) vejci a potom ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do červena.
Podáváme ihned s čerstvými zeleninovými saláty, dušenou zeleninou či nakládaným zelím.