Použité suroviny receptu Bramborovo-mandlové krokety:
600-800 g brambor
| sůl,
| 2 žloutky
| 80 g mandlí,
| hladká mouka
| vejce,
| strouhanka,
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bramborovo-mandlové krokety:
Oloupané brambory překrojíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Po scezení rozložíme brambory na plech, vložíme do horké trouby a necháme částečně vysušit. Pak je prolisujeme.
Přidáme část spařených oloupaných nasekaných mandlí a žloutky. Zamícháme, vytvarujeme kuličky (válečky, placičky) obalíme v mouce, namočíme do rozmíchaného vejce a obalíme ve směsi strouhanky se zbytkem mandlí. Ihned v rozpáleném oleji osmažíme.
Fotky receptu Bramborovo-mandlové krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!