Použité suroviny receptu Bramborovo-pórková cibulačka:
300 g pórku
| 1 kg brambor
| 3 lžíce rostlinného oleje
| 80 g kostiček špeku
| 2 sáčky knorr pastýřská cibulačka
| 1 lžička majoránky
| 4 nožičky vídeňských párků
| 1 svazek pažitky
| 1,5 l vody
Postup přípravy receptu Bramborovo-pórková cibulačka:
Očistěte pórek, umyjte a nakrájejte na kousky. Oloupejte brambory, omyjte a nakrájejte je na malé kostičky. Rozehřejte v hrnci olej, přidejte kostičky špeku a pórku a 5 minut duste.
Přilejte vodu, povařte a přimíchejte obsah obou sáčků Knorr cibulačky. Dále přidejte kostičky brambor a vše vařte 15 – 20 minut. Chuť můžete vylepšit přidáním majoránky.
Přidejte do hrnce na kostičky pokrájené párky a nechte pár minut ještě povařit. Před podáváním posypte bramborovo-pórkovou polévku nakrájenou pažitkou.
Fotky receptu Bramborovo-pórková cibulačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!