Použité suroviny receptu Bramborovo-šunkové pusinky:
600 g brambor
| 80 g nakrájené šunky
| mléko
| sůl
| jemný kukuřičný škrob
| 2 žloutky
| 1 Rama Cremefine Zakysaný krém
| pažitka nebo petrželová nať
Postup přípravy receptu Bramborovo-šunkové pusinky:
Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme a rozmačkáme. Do bramborové masy přidáme nakrájenou šunku, sůl, žloutky, mléko a jemný kukuřičný škrob na zahuštění. Společně promícháme a rozmixujeme ručním mixérem. Pomocí zdobícího sáčku stříkáme na plech pokrytý papírem na pečení bramborové pusinky. Ve vyhřáté troubě (cca 200 °C) upečeme do zlatova (asi 30 minut). Podáváme s omáčkou: do kysaného krému přidáme sůl a pažitku. Z tohoto množství vyjde asi 20 pusinek, což je tak pro 2 osoby.
Fotky receptu Bramborovo-šunkové pusinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!