Použité suroviny receptu Bramborovo-žampiónová polévka:
1 lžíce oleje
| 100 g čeerstvých žampiónů
| 2,5 L vody
| 500 g brambor
| 1 lžička vegety
| 2 bobkové listy
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 250 ml kysané smetany
| 100 ml sladké smetany
| 1 lžíce nasekané petrželky
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce hladké mouky
| 150 ml studené vody
Postup přípravy receptu Bramborovo-žampiónová polévka:
Na oleji opražíme plátky žampiónů, zalijeme je vodou a přidáme na kostky nakrájané brambory. Ochutíme vegetou, přidáme bobkové listy, celou oloupanou cibuli a česnek. Vaříme 15-20 minut.
Na másle chvíli pražíme mouku, zalijeme vodou a vymícháme. Jíšku přidáme do polévky, 5 minut povaříme a odstavíme. Obě smetany smícháme a přidáme do mírně vychlazené polévky. Porce ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.