Použité suroviny receptu Bramborový krém se šafránem:
450 g brambor
| 60 g přepuštěného másla
| 1 cibule
| 400 ml zelen. vývaru
| 100 ml sladké smetany
| 1/2 svazku zelené petrželky
| sůl, pepř
| špetka šafránu
| šťáva z 1 citronu
Postup přípravy receptu Bramborový krém se šafránem:
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a necháme trochu vychladnout, potom je nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Máslo rozehřejeme ve větším hrnci a cibuli s bramborami na něm orestujeme dozlatova. Zalijeme horkým vývarem a přivedeme k varu. Polévku osolíme, opepříme, ochutíme šafránem a vaříme 5 minut. Pak vše rozmixujeme ponorným mixerem a přidáme polovinu smetany, podle konzistence zředíme vodou nebo necháme tekutinu vyvařit, aby polévka zhoustla. Krém odstavíme a na talířích zjemníme zbývající smetanou a podle chuti přidáme citronovou šťávu a posypeme petrželkou.
Fotky receptu Bramborový krém se šafránem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!