Použité suroviny receptu Bramborový nákyp s vepřovými filety:
600 g brambor
| máslo
| česnek
| 1 sladká smetana
| sůl
| pepř
| 500 g vepřové filé
| 150 g strouhaný sýr
Postup přípravy receptu Bramborový nákyp s vepřovými filety:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Mělkou žáruvzdornou formu vymažeme máslem a vložíme do ní vrstvu plátků z brambor. Oloupeme česnek a nasekáme jej na drobné kousky. Smícháme smetanu, sůl, pepř, česnek a přelijeme brambory. Pečeme v předehřaté troubě. Maso nakrájíme na plátky a opékáme na pánvi na přepuštěném másle. Plátky okořeníme a před koncem doby pečení je položíme na nákyp a zapečeme se strouhaným sýrem. Nahoru poklademe vločkami másla.
Fotky receptu Bramborový nákyp s vepřovými filety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!