Použité suroviny receptu Bramborový špíz s krevetami:
12 malých nových brambor
| dle chuti: sůl a pepř
| 3 žloutky
| 1 lžíce bílého vína
| 250 g rozpuštěného másla
| trocha citronové šťávy
| 12 listů šalvěje
| 12 omytých kuchyňsky upravených krevet
| 12 plátků anglické slaniny
| 20 g oleje
Postup přípravy receptu Bramborový špíz s krevetami:
1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaříme asi 20 min. v osolené vodě. Prolijeme studenou vodou, oloupeme a necháme vychladnout.
2. V horké vodní lázni ušleháme žloutky a bílé víno se špetkou soli a pepřem do husté omáčky. Pomalu přidáváme rozpuštěné máslo. Holandskou omáčku ochutíme citronovou šťávou.
3. Listy šalvěje omyjeme a osušíme. Každou krevetu ovineme listem šalvěje a bramboru plátkem slaniny. 4 špízy namočíme ve vodě. Na každý střídavě napíchneme po 3 krevetách a bramborách.
4. Rozehřejeme olej a špízy na něm opékáme z každé strany 6-8 min. Osolíme a opepříme. Podáváme s holandskou omáčkou.
Fotky receptu Bramborový špíz s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!