Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bramborový špíz s krevetami

fotka Bramborový špíz s krevetami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Bramborový špíz s krevetami:

12 malých nových brambor  | dle chuti: sůl a pepř  | 3 žloutky  | 1 lžíce bílého vína  | 250 g rozpuštěného másla  | trocha citronové šťávy  | 12 listů šalvěje  | 12 omytých kuchyňsky upravených krevet  | 12 plátků anglické slaniny  | 20 g oleje

Postup přípravy receptu Bramborový špíz s krevetami:

1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaří­me asi 20 min. v osolené vodě. Prolijeme studenou vodou, oloupeme a necháme vychladnout.
2. V horké vodní lázni ušleháme žloutky a bílé víno se špetkou soli a pepřem do husté omáčky. Pomalu přidáváme rozpuštěné máslo. Holandskou omáčku ochutíme citronovou šťávou.
3. Listy šalvěje omyjeme a osušíme. Každou kreve­tu ovineme listem šalvěje a bramboru plátkem sla­niny. 4 špízy namočíme ve vodě. Na každý střída­vě napíchneme po 3 krevetách a bramborách.
4. Rozehřejeme olej a špízy na něm opékáme z každé strany 6-8 min. Osolíme a opepříme. Podáváme s holandskou omáčkou.


Fotky receptu Bramborový špíz s krevetami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborový špíz s krevetami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !