Postup přípravy receptu Brambory plněné masovou nádivkou:
Vnitřek očištěných a umytých brambor vydlabeme lžičkou. Uzenou slaninu pokrájíme na malé kousky a rozpustíme. Přidáme očištěnou pokrájenou cibuli, necháme zpěnit, přidáme očištěné omyté a nakrájené houby, osolíme a necháme dusit. 2 dkg másla s vejcem dobře umícháme, přidáme udušené vychladlé houby, posekanou zelenou petrželku, pomleté uzené maso, mletý pepř, sůl a všechno dohromady zamícháme. Touto nádivkou naplníme připravené brambory, naskládáme do vymaštěné a strouhankou vysypané ohnivzdorné mísy, obložíme kousky másla, polijeme kyselou smetanou a dáme péct do trouby. Před dopečením z trouby vytáhneme, posypeme sýrem a ještě chvíli dáme do trouby zapéct. Dobrou chuť.