750 g převážně nerozvařivých brambor
| 40 g másla
| 30 g hladké mouky
| 250 ml masového vývaru
| 250 ml mléka
| sůl, čerstvě mletý pepř
| strouhaný oříšek
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Brambory s bešamelem:
Brambory vaříme asi 20 minut doměkka. Na rozehřátém másle za zastárlého míchání zpěníme mouku. Mícháme a přilijeme vývar a mléko. Necháme přejít varem. Při mírné teplotě vaříme asi 10 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Promícháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory a petrželku zamícháme do bešamelové omáčky.
Fotky receptu Brambory s bešamelem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!