Použité suroviny receptu Brambory s drůbežími játry a smetanovou omáčkou:
800 g brambor uvařených ve slupce
| 600 g kuřecích jater
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 cibule
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 lžička sójové omáčky
| 1 lžíce nasekané petrželky
| sůl
| mletý pepř dle chuti
| tuk na vymazání zapékací mísy
| strouhanka na vysypání
Postup přípravy receptu Brambory s drůbežími játry a smetanovou omáčkou:
Omytá a okapaná játra nakrájíme na kousky a na oleji orestujeme spolu s cibulí nakrájenou na tenká kolečka. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, narovnáme do vymazané a vysypané zapékací mísy. Na ně rozložíme játra s cibulí. Ve smetaně rozmícháme sůl, pepř, sójovou omáčku, petrželku a nalijeme na játra. Ve středně horké troubě zapékáme asi 30 minut.
Fotky receptu Brambory s drůbežími játry a smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!