Vložil: | Kendyny |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory zapečené s klobásou, vejci a smetanou:
1 kg Brambor
| 750 g klobásy nebo točeného salámu
| 5 celých vajec
| 150 ml zakysané smetany
| 150 ml smetany na šlehání
| sůl
Postup přípravy receptu Brambory zapečené s klobásou, vejci a smetanou:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Klobásu a oloupaná, natvrdo uvařená vejce nakrájíme rovněž na kolečka. Oba druhy smetany smícháme a osolíme. Na dno pekáče dáme 2-3 lžíce smíchané smetany, vrstvu brambor, vrstvu klobásy, vrstvu vajec a opět několik lžic smetany. Postup zopakujeme a ukončíme vrstvou brambor se smetanou. Zapékáme ve vyhřáté troubě nejprve asi 50 minut přikryté, poté 15 minut odkryté.
Fotky receptu Brambory zapečené s klobásou, vejci a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!