Na těsto:
| 500 g hladké mouky
| 20 g droždí
| 80 g pískového cukru
| 1/8 litru sladké smetany
| 150 g másla
| sůl
| 2 žloutky
| Náplň:
| 1/8 litru smetany
| 200 g máku
| 4-5 lžic medu
| 100 g ořechů
| 1 vanilkový cukr
| muškátový oříšek
| mouka na vyválení
| tuk na vymazání plechu
| žloutek na potření těsta
Postup přípravy receptu Bratislavská roláda:
Do mouky přidáme droždí, cukr a vlažnou smetanu. Přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout. Poté přidáme rozpuštěné máslo, sůl a žloutky. Vše zpracujeme na hladké vláčné těsto a necháme asi půl hodiny kynout.
Náplň: do nádoby vlijeme mléko a přidáme mletý mák, med, drcené oříšky, vanilkový cukr a nastrouhaný muškátový oříšek, vše důkladně provaříme.
Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál a vyválíme je na 1 cm silný plát. Na plát naneseme vařený mák, opatrně zavineme a roládu přeneseme na tukem vymazaný plech. Po celé ploše potřeme rozmíchaným žloutkem a do rolády uděláme vidličkou několik vpichů. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Fotky receptu Bratislavská roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!