4 tenké vepřové řízky
| 100 g šunky
| 1 lžíce sterilovaného hrášku
| 2 velká vejce
| 20 g másla
| sůl
| olej nebo tuk na smažení
| hladká mouka
| 2 lžíce mléka
| strouhanka
Postup přípravy receptu Brněnské vepřové řízky:
Na kostičky nakrájenou šunku a okapaný hrášek osmahneme na rozehřátém másle, zalijeme jedním osoleným vejcem a umícháme v řidší nádivku. Nádivkou potřeme naklepané a osolené řízky, přeložíme je v půli, okraje sklepneme paličkou na maso a obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji nebo tuku.
Fotky receptu Brněnské vepřové řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!