Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Brodet - ryby po dalmatsku:
800 g směsi rybího masa (ryby mohou být sladkovodní i mořské)
| 1 velká cibule
| 1 svazeček naťových cibulek
| 80 ml oleje
| 150 ml červeného vína
| 100 ml vinného octa
| 200 g rajčat
| drcený černý pepř
| 2 bobkové listy
| 4 kuličky nového koření
| svazeček kudrnky
| sůl
Postup přípravy receptu Brodet - ryby po dalmatsku:
Ryby očistíme, opláchneme a rozdělíme na větší kusy. Oloupanou cibuli i cibulky nakrájíme. Ve větším hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme ryby a zprudka je opečeme. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme. Opečené rybí maso zalijeme vínem i octem. Do hrnce přidáme rajčata, koření, nadrobno nasekanou kudrnku a sůl. Vše pozvolna dusíme. Podle potřeby přilijeme malé množství vody nebo vývaru. Pokrm nemícháme, kusy ryb by se rozpadly - občas jen zlehka potřeseme hrncem. Někde se do tohoto rybího guláše přidávají ještě kolečka citronu nebo lžíce citronové šťávy. K tomuto pokrmu se hodí kukuřičná kaše - polenta. Ochucuje se máslem či olivovým olejem.
Fotky receptu Brodet - ryby po dalmatsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!