Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Brokolice zapečená s lososem po italsku

fotka Brokolice zapečená s lososem po italsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Brokolice zapečená s lososem po italsku:

250 g krátkých těstovin - penne, fusilly  | 300 g brokolice rozebrané na větší růžičky  | 20 g másla  | 20 g hladké mouky  | 600 ml mléka  | 100 ml mascarpone nebo smetany ke šlehán  | 8 plátků sušených rajčat v oleji - odkapaných a nakrájených na kousky  | 2 lžíce kaparů - scezených a propláchnutých  | 8 sardelových filátek (ančoviček) - přepůlených  | 10 lístků bazalky - natrhaných na kousky  | 4 filety z čerstvého lososa - zbavené kůže  | 50 g vyzrálého čedaru nebo podobného ostřejšího tvrdého sýra - nastrouhaného najemno  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Brokolice zapečená s lososem po italsku:

Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny. 4 minuty před koncem varu přidejte rozebranou brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Pak těstoviny s brokolicí sceďte. Máslo, mouku a mléko dejte do většího hrnce, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a prokolici, osolte a opepřete.
Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno zapékací misky o rozměrech přibližně 20x30x5 cm. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou. Zapékejte tak půl hodiny, až směs zezlátne. (Nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla).


Fotky receptu Brokolice zapečená s lososem po italsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Brokolice zapečená s lososem po italsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !