Použité suroviny receptu Broskve ve vinném rosolu:
2 lžíce želatiny
| 250 ml vody
| 4 větší broskve
| 1 vanilkový cukr
| 250 ml bílého vína
| 2 lžíce pískového cukru
| několik kapek citronové šťávy
| na ozdobení šlehačka a drcené ořechy kešú
Postup přípravy receptu Broskve ve vinném rosolu:
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Broskve zalijeme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na kousky. Promícháme je s vanilkovým cukrem a necháme odležet. Víno ohřejeme, přidáme cukr, želatinu a mícháme, až se želatina rozpustí. Nevaříme. Rosol dochutíme citronovou šťávou a vmícháme broskve. Rozdělíme do pohárků a necháme vychladit. Poháry ozdobíme šlehačkou a ořechy.
Fotky receptu Broskve ve vinném rosolu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!