Použité suroviny receptu Broskvová marmeláda s pomeranči :
1,2 kg broskví
| 10 lístků meduňky
| 2 pomeranče
| 500 g želírovacího cukru 2:1
Postup přípravy receptu Broskvová marmeláda s pomeranči :
Broskve oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Meduňku jemně nasekáme. Pomeranče omyjeme v horké vodě a osušíme. Kůru z 1 pomeranče nastrouháme, oba plody vymačkáme. Šťávu, kůru a meduňku smícháme s broskvemi. Přidáme želírovací cukr a vše za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Ihned plníme do sklenic (4 sklenice po 200 ml), pevně uzavřeme a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
Fotky receptu Broskvová marmeláda s pomeranči :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!