Postup přípravy receptu Broskvová zavařenina s oříšky:
1. Broskve nejprve křížem nařízneme, převaříme v horké vodě 1 min., vyjmeme a prudce zchladíme. Slupku stáhneme a broskve vypeckujeme.
2. Čtvrtinu broskví pokrájíme na větší kostky, zbytek rozmixujeme na pyré.
3. Ovocné pyré dáme do hrnce, přidáme cukr a želírovací prostředek, uvedeme do varu a asi 1 min. za stálého míchání prudce vaříme.
4. Piniová jádra a kousky ovoce vmícháme do pyré a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Víčka důkladně zašroubujeme nebo uzavřeme hlavicí a necháme asi 15 min. vychladnout dnem vzhůru. Uskladníme v chladnu a temnu.
Tip: Přidáme-li do ovocného pyré štávu z jednoho citronu, zvýrazníme lahodnou chuť broskví.