Postup přípravy receptu Broskvové míša řezy:
4 žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku smíchanou s kypříkem, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků.
Dáme péct na vymazaném a vysypaném plechu ( nebo nejlépe na pečící papír ), pečeme dorůžova asi 30 min, korpus po vychladnutí obrátíme spodní částí nahoru.
Na vychladlý korpus naneseme krém z ušlehaného tvarohu s cukrem, máslem ( případně troškou mléka) a rozetřeme jej do roviny. Krém poklademe broskvemi nakrájenými na tenké plátky, pěkně porovnáme :-) Můžeme samozřejmě oživit plátky banánu i jiným ovocem, fantazii se meze nekladou.
Uvaříme pudink ( jako klasický, jen použijeme nálev z kompotu a vodu místo mléka ) a po částečném zchladnutí rosol rozprostřeme na broskve...
Broskvové míša řezy jsou výborné druhý a třetí den po odležení, krásně prosáknou a zvláční, mňam....