Použité suroviny receptu Broskvovo-šlehačkový zákusek:
4 vejce
| 180 g cukru moučky
| 100 g másla
| 200 g polohrubé mouky
| špetka soli
| 1 lžička kypřícího prášku
| meruňková marmeláda
| 7 dl broskvového kompotu
| 100 g čokolády
| 2 šlehačky v prášku
| 3 dl mléka
| 1 vanilka
Postup přípravy receptu Broskvovo-šlehačkový zákusek:
Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Postupně všleháme změknuté máslo, mouku promíchanou se solí a kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 stupních asi 17 minut. Teplý koláč natřeme marmeládou a necháme vychladit. Broskve scedíme, jemně roztlačíme vidličkou a natřeme na koláč. Postříkáme rozpuštěnou čokoládou a natřeme vyšlehanou šlehačku s mlékem a vanilkou. Koláč krájíme nožem namočeným v horké vodě.
Fotky receptu Broskvovo-šlehačkový zákusek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!