Použité suroviny receptu Broskvový džem s rumem v domácí pekárně:
1 kg broskví
| 500 g cukru
| 1 Gelfix 2:1
| dle chuti: rum (dávám od oka cca 100 ml)
| 1 lžičku kyseliny citronové
Postup přípravy receptu Broskvový džem s rumem v domácí pekárně:
Broskve oloupeme, vypeckujeme a namačkáme třeba šťouchadlem na brambory. Potom zalijeme rumem, posypeme kyselinou citronovou, gelfixem smíchaným se dvěmi lžicemi cukru a na konec přimícháme 500 g cukru. Promícháme a vlijeme do pekárny. Džem dávám do nahřátých skleniček (nahřívám v troubě na plechu) a po zavíčkování obracím dnem vzhůru do vychladnutí.
Fotky receptu Broskvový džem s rumem v domácí pekárně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!