250 g hladké mouky
| 100 g cukru
| 2 balíčky vanilkového cukru
| špetka soli
| 3 ks žloutky
| 125 g másla
| máslo a mouku na vymazání formy
| 1 kg broskví
| 100 g sekaných mandlí
Postup přípravy receptu Broskvový koláč:
Do prosáté mouky přisypeme cukr, jeden vanilkový cukr, sůl, změklé máslo a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu v chladu odležet. Pak těsto dáme do formy na pečení a stejnoměrně roztlačíme. Na těsto poklademe plátky olopaných broskví, posypeme vanilkovým cukrem a mandlemi a dáme do středně teplé trouby péct. Můžeme také ušlehat tuhý sníh ze zbylých bílků a před závěrem pečení ho na broskvový koláč navršit.
Fotky receptu Broskvový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!