Použité suroviny receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem:
50 g másla
| 6 vajec
| 130 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| z 1 citrónu šťáva
| dle chuti: citrónová kůra
| 125 g polohrubé mouky
| 75 g solamylu
| ½ prášku do pečiva
| na pudink:
| 1 mandlový pudink
| 70 g cukru
| 30 ml mandlového likéru
| dále:
| 1 broskvový kompot
| 1 lžíce cukru
| 1 sáček čirého dortového želé
| z ½ citrónu šťáva
Postup přípravy receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem:
Žloutky oddělíme od bílků a šleháme je s cukrem (asi 2 lžíce cukru si necháme stranou do bílků) a vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou a citrónovou kůrou. Přilijeme rozpuštěné a vychladlé máslo a dále šleháme do pěny. Mouku promícháme s práškem do pečiva a solamylem a směs postupně vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Hlubší pekáč vyložíme pečícím papírem a těsto do něj vlijeme. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 20 Minut (v horkovzdušné troubě při 160 °C). Z mléka odebereme asi 200 ml a rozmícháme v něm pudinkové prášky. Zbytek mléka s cukrem dáme vařit. Do vroucího mléka přilijeme rozpuštěný pudink a za stálého míchání povaříme asi minutu od varu. Pak pudink odstavíme, přimícháme do něj mandlový likér a mícháme do vychladnutí (pro urychlení můžeme nádobu s pudinkem postavit do větší nádoby se studenou vodou). Prochladlý pudink rozetřeme na koláč a poklademe plátky broskví. Vymačkáme šťávu z poloviny citrónu, dolijeme do 250 ml nálevem z broskvového kompotu a uvaříme želé podle návodu na obalu. Ještě teplé želé nalijeme na koláč a necháme ztuhnout.
Fotky receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!