Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Broskvový koláč s mandlovým pudinkem

fotka Broskvový koláč s mandlovým pudinkem
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem:

50 g másla  | 6 vajec  | 130 g cukru  | 1 vanilkový cukr  | z 1 citrónu šťáva  | dle chuti: citrónová kůra  | 125 g polohrubé mouky  | 75 g solamylu  | ½ prášku do pečiva  | na pudink:  | 1 mandlový pudink  | 70 g cukru  | 30 ml mandlového likéru  | dále:  | 1 broskvový kompot  | 1 lžíce cukru  | 1 sáček čirého dortového želé  | z ½ citrónu šťáva

Postup přípravy receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem:

Žloutky oddělíme od bílků a šleháme je s cukrem (asi 2 lžíce cukru si necháme stranou do bílků) a vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou a citrónovou kůrou. Přilijeme rozpuštěné a vychladlé máslo a dále šleháme do pěny. Mouku promícháme s práškem do pečiva a solamylem a směs postupně vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Hlubší pekáč vyložíme pečícím papírem a těsto do něj vlijeme. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 20 Minut (v horkovzdušné troubě při 160 °C). Z mléka odebereme asi 200 ml a rozmícháme v něm pudinkové prášky. Zbytek mléka s cukrem dáme vařit. Do vroucího mléka přilijeme rozpuštěný pudink a za stálého míchání povaříme asi minutu od varu. Pak pudink odstavíme, přimícháme do něj mandlový likér a mícháme do vychladnutí (pro urychlení můžeme nádobu s pudinkem postavit do větší nádoby se studenou vodou). Prochladlý pudink rozetřeme na koláč a poklademe plátky broskví. Vymačkáme šťávu z poloviny citrónu, dolijeme do 250 ml nálevem z broskvového kompotu a uvaříme želé podle návodu na obalu. Ještě teplé želé nalijeme na koláč a necháme ztuhnout.


Fotky receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !