Použité suroviny receptu Broskvový zákusek s tvarohem:
4 vejce
| 8 lžic polohrubé mouky
| 8 lžic cukru
| 6 lžic ledové vody
| Na krém:
| 3 vaničky tvarohu nebo i kostky
| 2 pudinky bez vaření
| 400 ml mléka
| 1 velký broskvový kompot
| 1 želatina na půl litru tekutiny
Postup přípravy receptu Broskvový zákusek s tvarohem:
Prvně upečeme piškot, oddělíme bílky od žloutků. K bílkům přidáme ledovou vodu a špetku soli, vyšleháme tuhý sníh. Žloutky našleháme s cukrem, potom zašleháme mouku. Vezme vařečku a sníh opatrně jen obracením zazpracujeme k žloutkové hmotě. Vylijeme na vymazaný pekáč a upečeme.
Mléko vyšleháme s pudinky, pak zašleháme tvarohy a podle chuti můžeme přidat cukr. Nakonec vmícháme 3-4 půlky broskví pokrájené na malé kousky. Směs rozprostřeme na vychladlý piškot.
Zbytek broskví rozmixujeme se šťávou z kompotu (dáme míň), dolijeme šťávou do 1/2 litru a uděláme podle návodu želatinu. Zchladlou nalijeme na tvarohovou hmotu. Necháme vychladit v lednici.
Fotky receptu Broskvový zákusek s tvarohem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!