Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Brusinkovo-oříškový chlebíček hrnkový:
2 hrnky hladké mouky
| 1 hrnek cukru krystal
| 1,5 lžičky sody
| 1 lžička soli
| 4 lžíce másla
| 1 vejce rozšlehané
| 3/4 hrnku pomerančového džusu
| 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
| 1 hrnek hrubě nasekaných brusinek
| 1/2 hrnku drobně nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Brusinkovo-oříškový chlebíček hrnkový:
V míse smícháme mouku, cukr, prášek na pečení, sůl a máslo. V jiné misce rozmícháme vejce s pomerančovým džusem a kůrou a přendáme do první mísy s moukou. Všechno dobře promícháme, přidáme brusinky a ořechy, znovu promícháme.Pak dáme do vymazané a vysypané zapékací formy na chlebíček a dáme péct. Pečeme při 180°C 55- 60 minut- do doby, kdy nám zapíchnuté párátko či špejle do centra chlebíčku vyjde čisté a suché.
Hotový chlebíček necháme 10 minut odstát, pak ho vyklopíme a necháme vychladnout. Krájíme na plátky.
Plátky chlebíčku lze upravit v toustovači a namazat máslem, třeba druhý den k snídani- výborné!
Fotky receptu Brusinkovo-oříškový chlebíček hrnkový:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!